Skanska

Chef Controlling för Skanska Väg och Anläggning


Chef Controlling för verksamheten Väg och Anläggning
Du är ansvarig Controller för verksamhetsgren Väg och Anläggning. Verksamheten utför olika former av anläggningsbyggnation i Skanska Sverige, och omsatte år 2016 cirka 7,5 mdr kronor. I ditt arbete skapar du mervärde genom att tillse en verksamhetsnära controllingfunktion, etablera effektiva arbetssätt, samt stötta och utveckla individerna i ditt team. Du har en mycket god förståelse för projektverksamhet, och har samtidigt förmågan att koppla detta till strategiska kommersiella beslut. 

Värderingsstyrd med ett verksamhetsnära förhållningssätt

Ditt team består av 14 regioncontrollers, vilka är spridda över landet från norr till söder. Det innebär att du leder medarbetare och skapar grupptillhörighet på distans. Du har en gedigen ledarerfarenhet, kan leda i förändring, och stöttar dina medarbetare i sina roller och ansvarsområden. Du ansvarar även för att driva operativ och strategisk utveckling av controllingfunktionen. Arbetet innebär: 
• Övergripande ansvar för prognos- och bokslutsarbete samt finansiell rapportering för verksamhetsgren Väg och Anläggning, inklusive olika former av månadsrapporteringar och ad-hoc analyser 
• Utveckla och utmana våra arbetssätt inom ekonomi och finans för ständiga förbättringar inom rapportering, verksamhetsuppföljning, och systemstöd 
• Arbeta för en god samverkan med övriga delar av Skanska Sveriges organisation, inom såväl linjeverksamheten som övriga supportfunktioner 
• Arbeta med utveckling av vår affär samt driva och initiera olika förändringsarbeten inom det området 
• Stötta vVD och CFO i olika typer av kommersiella och strategiska frågeställningar och analyser 
Du ingår i ledningsgruppen för Ekonomi och Finans, Skanska Sverige, samt i ledningsgruppen för verksamhetsgren Väg och Anläggning. Du rapporterar till vår CFO Magnus Persson. I tjänsten är resor ett naturligt inslag, framförallt inrikes. 

Du har en gedigen erfarenhet som Controller

Du har mycket god kännedom om projekt- alternativt entreprenadredovisning, samt tidigare erfarenhet från strategiskt och operativt controllingarbete. Du är klarsynt i hur en effektiv controllingorganisation ska fungera, har en hög analytisk förmåga, energi och engagemang. Som person är du värderingsstyrd, och agerar på ett lugnt, metodiskt och strukturerat sätt. Du skapar förtroendefulla relationer i verksamheten genom din kunskap, drivkraft och affärsmässighet. 
De viktigaste framgångsfaktorerna tror vi är ditt stora intresse för verksamheten, samt din vilja att samarbeta nära med linjeverksamhet och olika supportfunktioner.

 
Ansök redan idag, dock senast 12 Mars

Registrera din ansökan inkl. personligt brev. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Micaela Ahrnéll HR Partner, 010-10 44 90 595 eller Gabriella Söderlund Ledarförsörjning, 010-448 1232. Välkommen med din ansökan!

   

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.  

 

Jobb

 Ledarskap/management

Plats

 SE-AB-Stockholm SE-M-Malmö

Organisation

 SKANSKA SVERIGE AB

Arbetstid

 Heltid

Anställningsstatus

 Tillsvidare

 Kontaktinformation

Gabriella Söderlund Ledarförsörjning, 010-448 81 232.

Sista ansökningsdag: 2017-mar-12, 23.59.00 

 

 Ansök nu

 

 


YAHOO!-WEBBPLATSER SÖKANNONSERA MED YAHOO!