Regeringskansliet

Enhetschef - utveckla en långsiktigt hållbar konsumentpolitik


Konsumentenheten, Avdelningen för offentlig förvaltning, Finansdepartementet

Är du en skicklig chef som vill utveckla konsumentfrågor i nära samarbete med chefer, medarbetare och den politiska ledningen på Finansdepartementet? För dig som är mål- och resultatinriktad väntar en ansvarsfull roll med utvecklande arbetsuppgifter.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Som chef för konsumentenheten kommer du att leda, organisera, fördela och följa upp arbetet inom enheten. Du kommer att ansvara för utvecklings- och förändringsarbete inom enhetens ansvarsområden samt för strategiskt stöd till departementsledningen.

Du kommer även att aktivt delta i avdelningens ledningsgrupp och ha ett nära samarbete med avdelningens övriga enheter och informera avdelningschefen. Du ansvarar för kvalitetssäkring och att gemensam beredning sker, samarbetar aktivt och stödjer den politiska ledningen. Du ansvarar också för enhetens budget- och verksamhetsområde samt är personalansvarig för 12 medarbetare.

Ditt jobb kommer att präglas av en blandning av långsiktig kunskapsuppbyggnad, utveckling av enheten och snabba bedömningar. Förhandling, förankring och samverkan är viktigt i ditt arbete.

Läs mer på www.regeringen.se

Din bakgrund
Vi söker dig som har en akademisk examen inom ett relevant område. Du har goda chefs- och ledarskapserfarenheter. Du har erfarenhet av arbete i staten och med, eller i Regeringskansliet. Det är meriterande att ha arbetat med konsumentrelaterade frågor. Du har erfarenhet av att leda, organisera och planera en enhets verksamhet. Du är van att företräda en verksamhet i olika sammanhang och på olika nivåer.

Goda juridiska och ekonomiska kunskaper samt goda kunskaper om svensk statsförvaltning och dess beslutsprocesser och kunskap om den statliga budgetprocessen är ett krav.

Vi utgår ifrån att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska både i tal och skrift.

Det är meriterande med tidigare erfarenhet av politikutveckling inom enhetens ansvarsområde. Erfarenhet av arbete med myndighetsstyrning samt erfarenhet från lagstiftningsarbete och erfarenhet av EU-arbete är också meriterande. Du har en god insikt i och vet vad det innebär att jobba i en politiskt styrd organisation.

Dina egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina ledaregenskaper såsom tydlighet, god muntlig kommunikativ förmåga, mål- och resultatfokus samt förmåga att fatta beslut, både i små och stora frågor, mycket god samarbetsförmåga och förmåga till helhetssyn. Att du har ett konstruktivt förhållningssätt kombinerat med hög integritet är mycket värdefullt. Du kan också leda och utveckla kvalificerade medarbetare. Vidare har du har en dokumenterat god förmåga att strukturera, organisera, planera, prioritera, sätta mål och tidsramar och en god analytisk förmåga, vilket innebär att du kan arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ned och värdera problem. Du är kreativ och kan hitta lösningar på problem, du har en hög personlig mognad och är stresstålig.

Övrigt 
Befattningen är en tillsvidareanställning som departementsråd med ett tidsbegränsat förordnande som enhetschef.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Tillträde snarast.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Bob Pernodd som är avdelningschef, på 08-405 52 35. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Jakob Petruson på 08-405 19 58. Fackliga kontaktpersoner är Peter Österberg för SACO och Lotta Nordqvist för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 7 mars 2017.

 

 Ansök nu

 

 


YAHOO!-WEBBPLATSER SÖKANNONSERA MED YAHOO!