FRA

Lönehandläggare med systemintresse


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en lönehandläggare med intresse för system som utöver det vanliga löpande arbetet med lön tar ett utökat ansvar för underhåll och administration av vårt lönesystem. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som lönehandläggare med utökat systemansvar kommer du att ingå i löneteamet på fem personer som ansvarar för ca 800 löner. Du arbetar självständigt med hela processerna för lön-, reseräknings- och flextidsadministration samt med viss personaladministration relaterat till lönebeslut och organisationsförändringar. I rollen ingår tolkning av lagar och avtal avseende lön, resor och pensioner samt att ta fram ekonomiska underlag t.ex. för skattedeklaration och lönerelaterade konton.

Du arbetar i nära kontakt med verksamheten och har daglig kontakt med chefer och medarbetare, där du är ett professionellt stöd i lönefrågor samt ger kvalificerad service. Du kommer även att ha kontinuerlig kontakt med andra myndigheter och leverantörer. 

De närmaste åren står FRA inför ett byte av lönesystem. Du kommer att tillsammans med ditt team arbeta med att implementera och testa det nya lönesystemet. Därefter kommer du ta ett delat ansvar för att förvalta systemet med ingående moment såsom löneutbetalningar, tabelluppdateringar, löpande underhåll m.m. En annan del av arbetet innebär att du aktivt deltar i översynen av rutiner och processer samt i övrigt arbete med syfte att effektivisera och modernisera löneenhetens arbete. Att utbilda chefer och administratörer i lönerelaterade frågor ingår som en självklar del i arbetet och du kommer att utbilda både i mindre och större grupper.

Du kan

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning samt någon form av eftergymnasial utbildning inom lönehantering. Du har erfarenhet av systemförvaltning, schemaläggning och lön. Du har även arbetat med hela löneprocessen, tolkat beslut, anställningsavtal, lagar och avtal samt arbetat självständigt med lön- och reseräkningar. Har du dessutom erfarenhet av arbete i projektform samt arbete med förändring av arbetsrutiner och/eller systembyte är det en fördel. Dina kunskaper inom Officepaketet och då främst Excel är mycket goda.

Du är

Eftersom arbetet som lönehandläggare innebär omfattande kontakter såväl internt som externt kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i denna roll ska du tycka om att ta egna initiativ, vara drivande och utvecklingsorienterad samtidigt som du är strukturerad och serviceinriktad. Du behöver trivas med att arbeta i ett högt tempo.

Du är ansvarstagande samt har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer. Du är en problemlösare som snabbt anpassar dig till ändrade förutsättningar, med hög energi, stabilitet och uthållighet arbetar du på tills projekt är avslutade eller resultat uppnås. Då vi strävar efter en jämnare könsfördelning inom arbetsgruppen välkomnar vi särskilt män som sökande till denna tjänst.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som lönehandläggare tillhör du HR-kontoret på avdelningen för Verksamhetsstöd. Avdelningen förser hela FRA med strategiskt och operativt stöd och ansvarar utöver HR för bland annat områdena ekonomi och upphandling, infrastruktur, juridik och myndighetens säkerhetsskydd.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Terese Hill på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-07-02.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 Ansök nu

 


YAHOO!-WEBBPLATSER SÖKANNONSERA MED YAHOO!